75 gr ongezouten cashewnoten
2 flinke uien, grof gesneden
3 tenen knoflook, grof gesneden
500 gr broccoli, grof gesneden
2 eetl citroensap
Flinke snuf zout en peper
Evt chilivlokken
3 flinke handen verse spinazie
75 gr parmezaan vervanger, geraspt
125-150 ml water
500 gr pasta
Week de cashewnoten 15 min in een bakje met warm water. Spoel de cashewnoten af met water (En als je gezouten cashewnoten hebt gebruikt, moet je ze even extra goed afspoelen).
Voeg iets water toe aan een pan en fruit de uien en knoflook een paar min.
In een aparte pan kook je de broccoli ong 5 min.
Kook ondertussen de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
Voeg alle ingrediƫnten (behalve de pasta :P) toe aan een high speed blender en laat een paar min draaien, totdat je een mooie gladde saus hebt. Ik houdt altijd iets van de parmezaan achter voor garnering. Als je geen high speed blender hebt, adviseer ik je ten 1e om deze aan te schaffen en ten 2e kun je de saus ook in een keukenmachine of met een staafmixer maken.
Wanneer je de pasta hebt gekookt voeg je de helft van de saus toe en roer je alles goed door.
Garneer de pasta met de overgebleven parmezaan vervanger.
De andere helft van de saus doe je in een bakje en zet je in de diepvries (graag gedaan), zodat je een volgende keer alleen maar wat pasta hoeft te koken en je saus hoeft te laten ontdooien.
Eet smakelijk!
Als je dit recept hebt geprobeerd, laat dan even hieronder een berichtje achter en/of tag me op je social media (@thepurplelife).