Chili sin carne

Dit recept is voor ongeveer 4-6 personen.

Ingrediënten;

1 eetl olijfolie
2 uien, fijn gesneden
3 teentjes knoflook, fijn gesneden
1 paprika, in blokjes gesneden
1 eetlepel komijn
1 eetlepel gedroogde koriander
flinke snuf chilivlokken
1/2 theelepel cayennepeper
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel oregano
2 blikken (400 ml) gepelde tomaten
1 blikje (140ml) tomaten puree
2 blikken kidneybonen, goed afspoelen ¹
1 blik mais
200 gr groene linzen
Peper en zout naar smaak
Zilvervliesrijst

Zet een grote pan op het vuur, wanneer de pan heet is voeg je de olijfolie en uien toe. Bak de uien totdat ze lekker zacht zijn (5-8 min).

Voeg vervolgens alle kruiden, de knoflook en de paprika toe. Denk eraan dat je goed roert want kruiden bakken snel aan!

Voeg na 1 a 2 min de rest van alle ingrediënten toe en roer alles even goed door. Laat alles met een deksel deels op de pan 20-25 min zachtjes koken, of totdat de linzen gaar zijn. Let op dat je tussendoor de gepelde tomaten even stuk maakt met een spatel/lepel en af en toe alles even goed roert.

Serveer met de rijst (of natuurlijk wat anders, want nogmaals, dit is met alles lekker!)

¹ Of gedroogde bonen, die je vervolgens zelf kookt en je kunt natuurlijk ook gewoon een ander soort boon gebruiken.

Eet smakelijk!

Als je dit recept hebt geprobeerd, laat dan even hieronder een berichtje achter en/of tag me op je social media (@thepurplelife.nl).

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *