Dit recept is voor ongeveer 4 personen.
400 gr volkoren penne¹
2 uien, grof gesneden
3 tenen knoflook, fijn gesneden
2 eetl tomatenpuree
1 theel (gedroogde) oregano
500 ml groentebouillon
500 ml plantaardige melk
2 blikken tomaatblokjes²
3 eetl edelgistvlokken
Zeezout en peper
Optioneel³;
Wat fijngehakte olijven, kappertjes en zongedroogde tomaten
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe een scheutje van de groentebouillon in een grote pan, bak hierin de ui zacht. Voeg na een 5 min de knoflook en oregano toe en roerbak even een minuutje mee.
Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en roer alles even goed door!
Zodra het aan de kook komt, draai je het vuur lager, zodat het geheel licht pruttelt en laat je het in een 20-25 min gaar koken. Proef na een 10-15 min even of alles goed op smaak is en voeg evt nog wat tomatenpuree, edelgistvlokken of zout en peper toe.
Let op; roer wel elke paar min alles even goed door! Het bakt namelijk wat snel aan (heb ikzelf al een keer mogen ervaren haha)
¹ Of natuurlijk andere volkoren of glutenvrije pasta
² Of gepelde tomaten, maak ze dan na een 10-15 min even wat kleiner met bijv een spatel
³ Het gerecht is ook heerlijk zonder de extra toevoegingen, dus vlieg er vooral niet voor naar de winkel
Eet smakelijk!
Als je dit recept hebt geprobeerd, laat dan even hieronder een berichtje achter en/of tag me op je social media (@thepurplelife.nl).