Dit recept is voor ongeveer 4 personen.
400 gr volkoren spaghetti
250 gr cavolo nero¹
200 gr broccoli
6 tenen knoflook, grof gehakt
2 uien, grof gesneden
2 eetl citroensap
2 eetl kappertjes
2.5 eetl olijfolie
60 gr violife prosociano kaas²
Zeezout en peper naar smaak
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de boerenkool en broccoli, samen in een pan, voor ong 5 min.
Doe 1 eetl olijfolie in de pan en bak de uien en knoflook zacht, maar niet bruin.
Doe de boerenkool, broccoli, knoflook, uien, de rest van de olijfolie, de geraspte kaas, citroensap, de kappertjes en een 2 opscheplepels van het kookvocht van de pasta, zout en peper in een blender of keukenmachine en laat draaien totdat je een mooie gladde saus hebt.
Giet de pasta af en schud niet te veel af, zodat je wat vocht overhoudt. Roer de groene saus goed door de pasta heen.
Garneer evt met nog wat geraspte kaas
¹ Of “gewone” boerenkool
² Dit is een parmezaanse kaas vervanger!
Eet smakelijk!
Als je dit recept hebt geprobeerd, laat dan even hieronder een berichtje achter en/of tag me op je social media (@thepurplelife.nl).