Gnocchi

1 kg aardappel
180- 240 gr kikkererwtenmeel
120 gr tapiocameel
Ā½ theel zeezout

Schil de aardappelen en snijd ze in niet al te grote stukken. Vul een pan met water, voeg het zout toe en breng aan de kook. Kook vervolgens de aardappelen in ong 15 min gaar.

Giet de aardappelen goed af en laat ze staan totdat ze wat zijn afgekoeld. Wanneer de aardappelen wat zijn afgekoeld stamp je ze fijn.

Voeg 180 gr kikkererwtenmeel en het tapiocameel toe en begin met kneden. Bestuif je aanrecht met wat tapiocameel en kneed je deeg verder op het aanrecht, net zo lang totdat je een mooi samenhangend deeg krijgt. Wanneer het mengsel te plakkerig blijft voeg je nog wat extra kikkererwtenmeel toe.

Bestuif je aanrecht evt weer wat met tapiocameel. Verdeel het deel in gelijke delen en rol deze delen vervolgens uit totdat je mooie lange rollen krijgt. De dikte van de rol is afhankelijk van hoe groot je de gnocchi wilt hebben.

Snijd de slierten deeg in stukjes van ong 2 a 2.5 cm.

Ze kunt ze nu laten zoals ze zijn, maar je kunt ze (wanneer je tijd hebt) net even wat mooier maken!

Pak een vork, houdt de bolle kant naar boven, pak vervolgens een gnocchi en rol deze over de bolle kant van de vork heen, waardoor je die karakteristieke vorm van de gnocchi krijgt. Het kost in het begin wat tijd, maar je wordt er vanzelf handiger in!

Wanneer je dat met alle gnocchi hebt gedaan, laat je ze even 5 a 10 min rusten.

Breng ondertussen een grote pan met gezouten water aan de kook. Wanneer het water kookt voeg je de gnocchi toe, wanneer de gnocchi boven komt drijven laat dan nog even 1 minuutje doorkoken en haal ze vervolgens uit het water.

In principe is je gnocchi nu al te gebruiken! Ikzelf vindt ze altijd het lekkerst als ik ze daarna nog even opbak, meestal een 5 min in een non-stick pan.

Ja, gnocchi maken is altijd behoorlijk wat werk (altijd als ik bezig ben, vraag ik mezelf af waarom ik dit ook alweer doe haha), maar wanneer het klaar is en je de gnocchi serveert is het, het werk meer dan waard!

Eet smakelijk!

Als je dit recept hebt geprobeerd, laat dan even hieronder een berichtje achter en/of tag me op je social media (@thepurplelife).

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *