Ramen a la Yvje

Hoe bereidt je die tofu dan?! Ik moet je bekennen; de eerste paar keren dat we tofu aten, waren we er beide niet al te gecharmeerd van haha. Nu ik weet hoe je het goed bereidt, vinden we het heerlijk en eten we het dus ook regelmatig. Snijd de tofu in plakken van ong 2 cm, wikkel in een keukendoek en leg er voor een uur wat zwaars op. Snijd de tofu in repen en laat ze een aantal uurtjes (of de hele dag) in het sausje dat je lekker vind marineren. Vervolgens kun je de tofu opbakken (eerst de tofu zelf en voeg pas na een paar minuten de rest van de saus toe). Niet de lang bakken, want dan worden ze droog en dat is niet zo lekker.

Het sausje dat we voor deze keer hebben gebruikt?!
1 theel knoflookpoeder
½ theel gemberpoeder
½ theel paprikapoeder
¾ theel kerriepoeder
½ eetl mosterd
2 eetl sojasaus
2 eetl ketjap manis
1 eetl citroensap
2 eetl maple syrup
100 ml sojamelk
Een flinke snuf zeezout en peper (naar smaak)
Alles in een kom en roeren totdat je een egale mooie saus hebt!

Dit recept is voor ongeveer 4 personen;

2 eetl sesamolie
6 tenen knoflook, fijn gesneden
2 theel geraspte gember
1 rode ui, fijn gesneden
1 theel kurkuma
6 eetl sojasaus
4 eetl mirin
2 lt groentebouillon
400 gr paddenstoelen naar keuze ¹
300 gr rijstnoedels of bijv mie
375 gr tofu ²

Topping ideeën:
Geroosterde tomaat ³
Bosui, fijn gesneden
Edamame bonen
Sesamzaad

Doe de sesamolie in een pan op middelhoog “vuur”, voeg de gember, knoflook en rode ui toe en bak dit een paar min totdat alles zacht is.
Voeg de sojasaus, mirin en kurkuma toe en roer alles goed door.
Voeg de bouillon toe, doe de deksel op de pan en breng aan de kook, zet het vuur laag en laat op laag vuur de bouillon voor 10 min pruttelen.
Voeg de champignons toe en laag weer op laag vuur voor 10 min pruttelen.

Kook de noedels volgens aanwijzing op verpakking en bak ondertussen de tofu.
En als laatste stap en misschien wel de leukste; het opmaken van de kommen! Have fun!

¹  in dit geval zitten er witte champignons, oesterzwammen en shiitakes in.
² Voor de tofu; zie de tekst boven het recept.
³ Voor de tomaten; doormidden snijden, besprenkelen met zeezout en peper en voor een 30-45 min in een oven op 220 graden.

Eet smakelijk!

Als je dit recept hebt geprobeerd, laat dan even hieronder een berichtje achter en/of tag me op je social media (@thepurplelife.nl).

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *