Dit recept is voor ongeveer 4 personen.
500 gr risotto rijst
500 gr tomaatjes
2 eetl olijfolie
2 uien, grof gesneden
3 tenen knoflook, fijn gesneden
Ong 1 lt groentebouillon
3 eetl edelgistvlokken
Peper en zout naar smaak
Oregano, vers of gedroogd, naar smaak
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd 200 gr van de tomaatjes doormidden, leg ze op een met bakpapier (of siliconen bakmat) bekleedde bakplaat. Besprenkel de tomaatjes met 1 eetl olijfolie, voeg zout en peper naar smaak toe en meng alles even voorzichtig door elkaar.
Zet de tomaatjes ongeveer een uur in de oven en let erop dat je de laatste 15 min de temp even opschroeft naar 200°C . Houdt de tomaatjes de laatste 15 min even goed in de gaten.
Zet een pan op het vuur en laat heet worden. Zet je vuur vervolgens laag en voeg 1 eetl olijfolie toe en voeg de uien toe. Roerbak de uien voor ong 8 tot 10 min totdat ze heerlijk zacht zijn.
Snijd ondertussen de rest van de tomaatjes doormidden.
Wanneer de uien goed zacht zijn, voeg je de knoflook en tomaatjes toe aan de pan en roer je alles even een minuutje goed door.
Voeg daarna de risotto rijst toe en roerbak ook die een paar minuten mee.
Voeg beetje bij beetje wat van de groentebouillon toe en wacht tussentijds tot de risotto de bouillon bijna helemaal heeft opgenomen voordat je weer nieuwe bouillon toevoegt.
Let erop dat je de risotto af en toe even doorroert.
Na ongeveer 25- 30 min is je risotto gaar! Voeg wat oregano en de edelgistvlokken toe en roer alles even goed door elkaar. Even goed proeven en evt nog verder op smaak brengen met peper en zout.
Doe de risotto in een mooie kom, leg je oventomaatjes erbovenop en garneer met nog wat extra oregano.
Eet smakelijk!
Als je dit recept hebt geprobeerd, laat dan even hieronder een berichtje achter en/of tag me op je social media (@thepurplelife.nl)