80 ml sojasaus
150 ml water
2 eetl kokosbloesemsuiker
2 eetl rijstazijn
2 teen knoflook, fijn gesneden
3 a 4 cm gember, fijn gesneden
2 eetl sesamolie
Optioneel;
1 thee maizena
Dit alles geeft ongeveer 300 ml aan teriyaki saus. Wij gebruiken deze saus voor van alles! Rijstnoedel roerbak, teriyaki champignons, bij gebakken tofu etc. De mogelijkheden zijn eindeloos! In dit geval zie je een heerlijke rijstnoedel roerbak op de foto.
Voeg sojasaus, water, kokosbloesemsuiker, rijstazijn, knoflook en gember toe aan een pannetje. Breng dit alles aan de kook.
Zodra het kookt, laat je het 5 tot 10 min zachtjes pruttelen.
Voeg nu de sesamolie toe en roer goed door.
Als je de teriyaki saus nog te dun vindt, los je de maizena op met een klein beetje koud water en voeg je dit vervolgens toe aan de teriyaki saus. Laat vervolgens nog even door pruttelen.
Eet smakelijk!
Als je dit recept hebt geprobeerd, laat dan even hieronder een berichtje achter en/of tag me op je social media (@thepurplelife).
StumbelUpon stumbles count
gxtbnbvsu hlidg vodkeko roiq eecdpqojdmadnin