Voorraadkast curry

Dit recept is voor ongeveer 6-8 personen.

Ingrediënten;

1 eetl olie
4 tenen knoflook, fijngesneden
1 a 1.5 cm gember, fijn gesneden
2 grote uien, grof gesneden
1 theel kurkuma
Flinke snuf chilivlokken
1 theel gemalen komijn
½ theel gemalen koriander
½  theel cayennepeper
2 theel kerriepoeder
1 theel garam masala
Zeezout en peper naar smaak
200 gr rode linzen
500 ml groentebouillon
1 blik kokosmelk
1 blik gepelde tomaten/tomaatblokjes
2 a 3 eetl citroensap
Rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (in ons geval op stand 8 van de multicooker).

Zet een grote pan op het vuur en laat heet worden, voeg de olie en uien toe en laat karamelliseren. Voeg vervolgens de knoflook, gember en alle kruiden toe en roerbak voor ong 2 min; goed roeren, want kruiden bakken snel aan!

Voeg de groentebouillon toe en schraap met een spatel alle aangebakken stukjes van de bodem. Voeg de linzen en gepelde tomatem toe en laat voor 20-25 min zachtjes sudderen; maak ondertussen de gepelde tomaten stuk met bijv een spatel.

Voeg de kokosmelk en citroensap toe en breng verder op smaak met peper en zout. En laat nog een 8-10 min door sudderen.

Serveer met de rijst.

Eet smakelijk!

Als je dit recept hebt geprobeerd, laat dan even hieronder een berichtje achter en/of tag me op je social media (@thepurplelife.nl).

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *