Gefermenteerde ketchup

Ingrediënten voor een flinke pot¹

840 gr tomatenpuree²
½ cup maple syrup
½ cup appelciderazijn
¼ cup zuurkool-vloeistof
¼ cup sojasaus
1.5 theel zout
½ theel cayenne peper
½ theel paprika

Bereidingswijze;

Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng net zolang totdat alles goed door elkaar zit.

Schep alles over in een grote glazen pot; doe de deksel er heel losjes op! Anders kun je namelijk een ketchup-bom krijgen, dit door de koolzuurgassen die door het fermenteren ontstaan.

Laat het vervolgens 3-5 dagen gewoon op je aanrecht staan. Vanaf dag 3 kun je gaan proeven! Vind je hem zo lekker, dan kun je hem vanaf dan in de koelkast bewaren. Ikzelf laat hem meestal 5 dagen op het aanrecht staan.

Deze ketchup blijft, omdat het gefermenteerd is, in de koelkast nog maanden goed! Maar bij ons gaat er elke maand zo’n grote pot door! haha

Eet smakelijk!

¹ Ik heb meestal 1 pot van 1 lt en nog een kleiner potje erbij
² Dat zijn 6 grote potjes tomatenpuree

Als je dit recept hebt geprobeerd, laat dan even hieronder een berichtje achter en/of tag me op je social media (@thepurplelife.nl).

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *