400 gr kikkererwten
2 a 3 tenen knoflook
1 eetl tahini
2 a 3 eetl citroensap
Een flinke snuf zeezout en peper
Een snuf chilivlokken (als je pittiger wilt, voeg je meer toe)
1/2 eetl gemalen komijn
150-180 ml koud water (meer toevoegen als je de hummus iets dunner wilt)
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of high speed blender en laat een paar min draaien.
Proeven en evt nog wat zout, peper en/of citroensap naar smaak toevoegen.
Blijft een 5 dagen goed in de koelkast
¹ Als je een blik kikkererwten gebruikt! De vloeistof die eraf komt heet “aquafaba”. Gooi deze vloeistof niet weg! Je kunt hem gebruiken voor van alles; bijvoorbeeld overheerlijke brownies (recept volgt binnenkort!!)
Eet smakelijk!
Als je dit recept hebt geprobeerd, laat dan even hieronder een berichtje achter en/of tag me op je social media (@thepurplelife.nl).