Als je appelmoes langer wilt bewaren, zoals ik ga doen; zorg er dan voor dat je super schone potten (bijv oude appelmoespotten, groentepotten of jampotjes) hebt, zorg ervoor dat de appelmoes heel erg heet de potten ingaat en draai de deksel er direct op. Laat nu staan totdat de appelmoes volledig is afgekoeld, je zult nu zien dat je de deksel niet meer kunt indrukken (vacuüm!) en kun je daarna de appelmoes gewoon lekker in je voorraadkast zetten, totdat je hem gaat gebruiken. Mocht je de deksel nog wel kunnen indrukken, dan zit het vacuüm er niet goed op en kun je hem niet in de voorraadkast bewaren; gooi die pot alleen niet direct leeg! Zet hem gewoon in de koelkast en eet hem binnen een week leeg, niks aan de hand dus!

Als je niet zo’n enorme lading wilt maken of je hebt gewoon maar een paar appels over, ook prima natuurlijk! Het proces is zo goed al hetzelfde; appelmoes nu ook in een schone pot doen, je hoeft de deksel er nu perse direct op te draaien. Laten afkoelen en vervolgens in de koelkast bewaren. Het hele vacuüm-zuigen-gedoe is nu dus niet nodig.

Voor 1 pot van 500 ml heb je dit nodig;

7 appels
5 eetl water
Optioneel; 0.5 theel kanaal

That’s it!

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes.
Doe de appelstukjes in een grote pan en voeg het water en evt de kaneel toe.
Doe de deksel op de pan en breng aan de kook.
Kook de appels nu in 10-15 min gaar (totdat ze wat uit elkaar vallen).
Haal de pan van het vuur en pureer de appels, met bijv een staafmixer.
Giet de appelmoes in een schone pot en laat afkoelen
Bewaren in de koelkast (lees de stappen in tekst hierboven voor het proces om de appelmoes langer te bewaren!).

Eet smakelijk!

Als je dit recept hebt geprobeerd, laat dan even hieronder een berichtje achter en/of tag me op je social media (@thepurplelife)

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *