Ik houdt zo ontzettend veel van havermout! In smoothies, als havermoutpap zelf, door baksels en fijngemalen (dus havermeel) door brood, pannenkoeken etc.

Ik koop havermout dan ook in bulk! Altijd een zak van 25 kg, zodat ik even weer een paar maandjes vooruit kan.

Meestal vul ik elke week een blender-kan met havermout en maal ik het fijn totdat ik vervolgens een flinke voorraadpot met havermeel heb (dus nee, ik koop geen havermeel, zelf maken is net zo makkelijk en wel zo goedkoop).

Dit super simpele recept is ook nog eens heel snel te maken (in de tijd die de oven nodig is om op te warmen heb je alle ingrediënten al door elkaar geroerd), voedzaam en kids approved!

100 ml plantaardige olie
100 ml plantaardige melk
75 gr kokosbloesemsuiker – als je het iets zoeter wilt, maak er dan 100 gr van
2 eetl lijnzaad, in een kommetje doen met 4 eetl water en 5 min laten weken
125 gr havermeel
100 gr havermout, houd een handje apart
2 eetl maple syrup
75 gr noten¹ – in dit geval 40 gr walnoten, grof gehakt en 35 gr zonnebloempitten
2 eetl cacaonibs²
1 eetl hennepzaad²
150 gr dadels³, fijn gehakt
100 gr bloem
2 theel bakpoeder
1 theel kaneel
Een flinke snuf zout, naar smaak

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een ovenschaal met een siliconen bakmat (of met bakpapier).

Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng alles goed door elkaar, het wordt een behoorlijk sticky mengseltje.

Leg het deeg nu op de bakmat en maak er met je handen (of spatel, maar ik gebruik hiervoor gewoon meestal mijn handen) de gewenste vorm van. Zorg ervoor dat je een dikte van ongeveer 1 cm aanhoudt.

Verdeel nu de achterhouden havermout eroverheen en druk alles even lichtjes aan.

Afbakken in 35-40 min. Houdt na 35 min je baksel wel even goed in de gaten.

¹ Pecannoten, amandelen, pompoenpitten etc zijn er ook heerlijk door!
² Als je geen cacaonibs en/of hennepzaad in huis hebt, vlieg dan niet naar de winkel om ze te halen! Deze havermout-notenrepen zijn namelijk zonder de cacaonibs en de hennepzaad nog steeds geweldig!
³ Als je dadels wat droog/hard zijn, week ze dan even in wat lauw water.

Eet smakelijk!

Als je dit recept hebt geprobeerd, tag me dan op je social media (@thepurplelife) en laat even hieronder een reactie achter.

Ter info!
Voor 16 porties, per portie:
235 kcal
11.6 gr vet
26 gr koolhydraten
4.7 gr eiwit
3.4 gr vezel