Minder afval- deel 1 shampoo en conditioner

De bodem van de flessen was in zicht! Ik was om de 3 a 4 dagen mijn haar, dus het koste me even wat tijd om die flessen leeg te krijgen.

Het was dan eindelijk zo ver, het was tijd om over te stappen op een shampoo en conditioner bar!

Ik wilde al een tijdje van de plastic shampoo flessen af, want mijn doel is om minder plastic afval (nou ja, sowieso minder afval in het algemeen!) te creëren, maar toen ik wat meer onderzoek ging doen en las dat in een fles shampoo maar 20% werkzame stof zit en de rest (dus 80%!!) water is, was de keuze al helemaal snel en makkelijk gemaakt.

80%!!

Ik wist wel dat er veel water in zo’n fles zat, maar moet je eerlijk bekennen dat ik niet wist dat het zoveel was.

Ook kwam ik erachter dat één zo’n bar gelijk staat aan 3 flessen, dus dat is ook nog eens mooi mee genomen.

Oke, het internet op! Waar ga ik bestellen? Wat ga ik bestellen? Zoveel bedrijven, zoveel producten.

Ondertussen zag ik op instagram dat happy soaps in maart ging starten met een maart milieu challenge en ik als geluksvogel mocht aan het einde van de maand één van hun prijzen winnen, waaronder een conditioner bar (en een shaving en body lotion bar; maar daar in een ander deel meer over!)

De Aloe vera conditioner bar. Wat ruikt die ongelofelijk lekker!

De producten waren heel erg netjes verpakt, ze roken heerlijk en heb geen plastic voorbij zien komen, dus de keus om bij hun ook de shampoo bar te bestellen was snel gemaakt.

Aan keus geen tekort! Ik ben voor een shampoo bar gegaan die het hele gezin kan gebruiken; voor dagelijks gebruik en normaal haar.

De “in need of vitamine sea” shampoo bar. En ja, ook deze ruikt fantastisch! Als ik eerlijk ben, misschien nog wel lekkerder dan de Aloe vera conditioner bar.

En nu maar hopen dat de producten goed bevallen…

Ik gebruik de bars nu bijna 2 maanden en moet zeggen dat ik blij verrast ben!

De shampoo bar vindt ik heel erg fijn in gebruik. De conditioner bar lijkt wat harder te zijn en heb het idee dat ik er maar amper wat product afkrijg, maar moet wel zeggen dat na het drogen van mn haar, mn haar geen klitten heeft! Dus mogelijk heb ik gewoon altijd veel te veel product gebruikt en is dit normaal?? En daarbij voelt mn haar erg zacht aan en ziet het er gezond uit, iets wat een goed teken zal zijn, dus al met al een tevreden gebruiker!

Ik bewaar de bars buiten de douchecabine, want ik heb begrepen dat dat beter is voor de duur van de bars. Vooralsnog bewaar ik ze in mn douchemeubel in bakjes die ik nog ergens had liggen.

Hoe bewaar jij je shampoo en conditioner bar??

Er zijn natuurlijk nog veel meer bedrijven waar je dit soort bars kunt bestellen, deze post is dan ook absoluut niet gesponsord (maar ik hoor het graag happy soaps als je dat wel wilt :P!

Ikzelf wil proberen om mn geld meer en meer te investeren in bedrijven die een positieve impact proberen te brengen en ik zou je met liefde willen adviseren hetzelfde te doen! Daarbij wordt het ook nog eens dichtbij huis gemaakt, gezien het feit het een Nederlands bedrijf is, iets wat ik een grote plus vind.

Gebruik jij al een shampoo en conditioner bar? Zo ja, waar haal jij ze en hoe bevallen ze?

Ik hoop dat je me zult volgen op mijn minder afval creeren reis! Om de week komt er een nieuw deel uit, waarin ik je zal meenemen in mijn ontdekkingen en veranderingen.

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *