Minder afval- deel 2 body lotion en douche zeep

Als we dan toch begonnen zijn in de badkamer, met de shampoo en conditioner, dan kunnen we daar net zo goed verder gaan!

In het eerste deel van deze serie vertelde ik al over dat geweldige pakket dat ik van happy soaps heb mogen winnen, waar onder andere die conditioner bar in zat.

In dat pakket zat ook een bodylotion bar! Genaamd “sweet sandalwood”. Een hele warme en volle geur.

Ik gebruik deze bar nu een aantal weken en moet zeggen dat hij in principe heel goed bevalt. Hij hydrateert de huid ontzettend goed, alleen duurt het wel even voordat het product intrekt, maar misschien ligt dat aan mij en moet ik gewoon wat minder product gebruiken haha.

Terwijl ik dit bericht schrijf is het zomer en is de verwachting dat het vandaag, waar ik woon, 38 graden wordt (voor de mensen die dit lezen en niet in Nederland wonen; dat is ongebruikelijk warm in ons land!). De geur van de bodylotion bar is dan ook naar mijn idee niet helemaal geschikt voor de warme zomerdagen, hij heeft een ontzettende volle en warme geur, wat normaal gesproken natuurlijk heerlijk is (geur is ook echt super!) maar het geeft me een echt herfst en winter gevoel. Ik ga deze wel opmaken, want het is een heel fijn product en vindt het zonde van het geld om voor nu een nieuwe te kopen, maar dat is iets waar ik in de verschillende seizoenen dus even op wil gaan letten. Een geur passend bij het seizoen, zodat ik er nog meer van kan genieten.

Vorige week ben ik met 2 dames naar een restaurant geweest, Villa Augustus (aanrader!), en als je daar binnenkomt kom je eerst in een super schattig winkeltje terecht, waar je van alles kunt kopen. Groente en fruit, brood, boeken, servies, wijn en nog veel meer. Maar wat zag ik daar ook liggen! Een body soap bar!

Dit keer van het merk “nature bar” een bedrijf dat in Amsterdam zit. Ik moet bekennen dat ik nog niet eerder van dit bedrijf had gehoord, maar toen ik de geur van deze body soap bar (ze hadden nog meer soorten liggen) rook, moest hij direct mee in m’n mandje haha

“Sinaasappel met calendula”! Wat een geweldige warme, maar frisse geur! Ik ben helemaal verkocht!

Toen ik wat onderzoek ging doen naar dit bedrijf las ik op hun website dat elke zeep van dit merk (nature bar) een basis heeft van een “gered product”. Dit zijn natuurlijke producten die nog perfect een tweede leven kunnen krijgen. En wat blijkt, voor deze specifieke body soap bar, zijn de sinaasappelschillen van een lokale supermarkt gebruikt! De sinaasappelschillen zijn eerst gewassen, vervolgens gedroogd en vermalen tot poeder. Wat een geweldig idee!

In het vorige bericht vertelde ik al dat ik graag wil proberen om mn geld meer en meer te investeren in bedrijven die een positieve impact proberen te brengen en dat ik met liefde zou willen adviseren hetzelfde te doen!

In dit geval worden beide producten ook nog eens dichtbij huis gemaakt, gezien het feit het Nederlands bedrijven zijn, iets wat ik heel erg fijn vind.

Gebruik jij al een body lotion en body soap bar? Zo ja, waar haal jij ze en hoe bevallen ze?

Ik hoop dat je me zult volgen op mijn minder afval creeren reis! Om de week komt er een nieuw deel uit, waarin ik je zal meenemen in mijn ontdekkingen en veranderingen.

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *