Minder afval- deel 3 tandpasta en tandenborstel

Tandpasta tabs..

Ik moet je bekennen dat ik op voorhand ontzettend sceptisch was! Kauwen op een tablet, dan komt er schuim vrij en daar poets je je tanden dan mee? ik weet het niet hoor…

Ik heb ze besteld bij happy soaps, omdat ik daar tot nu toe goede ervaringen mee heb (maar je kunt via meerdere bedrijven tabs kopen!).

Aangekomen in een verpakking zonder plastic en zoals ze op de foto ziet, zag het er netjes en verzorgd uit.

Daniel, onze zoon, vond het heel erg interessant en wilde direct zijn tanden poetsen, wat we natuurlijk allebei hebben gedaan, want ik moet bekennen dat ik zelf nu ook wel erg nieuwsgierig was.

De eerste paar keer moest ik er erg aan wennen en moest ik zelfs tegen mezelf, maar vooral onze zoon “kauwen en niet doorslikken” zeggen hahah

We gebruiken de tabs nu ongeveer 3 maanden en zijn heel erg tevreden! M’n gebit voelt schoon en ik ben daarbij vrij recent nog naar de tandarts geweest en heb daar ook geen op- of aanmerkingen gehoord.

We bewaren ze in een glazen potje en dat lijkt prima te gaan.

De tandenborstel daarentegen is een heel ander verhaal! Dat vindt ik vooralsnog een lastige!

Wij gebruiken een elektrische tandenborstel, waarbij de opzetstukjes natuurlijk elke paar maanden bij het afval gaan.

Nou hebben wij een heerlijke vakantie naar Italië gehad en leek me dit de perfecte kans om een bamboe tandenborstel te testen (niet elektrisch, maar gewoon een old-school tandenborstel).

Ik denk dat we zo gewend zijn aan het elektrisch poetsen dat een gewone tandenborstel, in ons geval, niet meer prettig voelt en niet voldoende z’n werk lijkt te doen.

Als we door onze “normale” opzetstukjes heen zijn, wil ik gaan kijken of ik opzetstukjes van een duurzamer materiaal kan vinden!

Voor degenen die elektrisch poetst en een duurzame optie voor de opzetborstels heeft gevonden; ik hoor graag van je!

De zoektocht wat betreft de tandenborstel gaat dus nog even verder, wordt vervolgd…

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *