Minder afval- deel 4 deodorant

De zoektocht naar een fijne deodorant was ongelofelijk irritant. Na ik weet niet hoe lang zoeken kwam ik eindelijk een fijne deodorant tegen, een deodorant van Sanex (Sanex Dermo Extra Control). Een deodorant die zowel ik als mijn partner heel fijn vond, welke we dan ook jaren hebben gebruikt.

Toen we 4 jaar geleden vegan begonnen te leven, zijn we op zoek gegaan naar een deodorant, die paste bij die manier van leven en hebben daar meerderen in geprobeerd, welke eigenlijk geen één in de buurt kwam bij onze destijds favoriet.

De drang naar minder afval veroorzaken is pas een jaar geleden ontstaan. Dus begon de hele zoektocht opnieuw! Nu een vegan deodorant en ook nog eens in een duurzame verpakking.

Toen ik aan mijn zoektocht naar minder afval begon, zag ik tegen deze nog wel het meest op, want gaan we nu dan wel een deodorant vinden die net zo fijn is als degene die we jarenlang hebben gebruikt?!

De deodorant van Happy Earth was eens bij een bekende drogist in de aanbieding, dus wilden we deze eens proberen.

We zijn de Happy Earth pure deodorant Crystal Unscented gaan gebruiken, een geurloze en hypoallergene deodorant. Een pure aluinsteen met een verpakking gemaakt van kurk – een 100% natuurlijke, duurzame en zero waste verpakking: plasticvrij en biologisch afbreekbaar.

De stick even vochtig maken en vervolgens aanbrengen op de huid.  Ik denk dat zowel ik als mijn partner wat sceptisch waren…

Maar, we waren blij verrast!

Ik moet wel bekennen dat de eerste paar keren de stick wat onwennig voelde, maar ik denk dat dit na een paar dagen (dag of 3 denk ik) weg was.

De deodorant is geurloos, maar dat is iets wat wij heel erg fijn vinden. Ben je gewend om altijd deodorant te gebruiken met geurtjes, dan is dit misschien wel even wennen.

En wat extra fijn is, is dat deze deodorant geen vervelende strepen op kleding achter laat!

Nu hebben wij de “fout” gemaakt om na gebruik telkens direct de dop er weer op te doen, waardoor de deodorant stick nu los in zijn verpakking zit (is alsnog te gebruiken, mar wel wat onhandiger), dus voor de volgende keer… na gebruik de dop niet direct er weer op doen, zodat de stick eerst kan opdrogen. Mogelijk is hij daardoor wel wat onhandiger in gebruik, maar gezien het feit de deodorant naar mijn idee (en heb nog geen commentaar van andere mensen mogen ontvangen :P) de hele dag werkt, neem ik de deodorant niet mee in mijn tas; maar kan me voorstellen dat als mensen de deodorant wel willen meenemen, men dit als onhandig ziet.

Wij gebruiken de deodorant nu bijna 1 jaar en zijn nog steeds erg tevreden!

Welke duurzame deodorant gebruik jij?

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *