Aardappel pannenkoeken

Zo nu en dan heb ik wat aardappelpuree over, maar opgewarmde aardappelpuree vindt ikzelf vaak wat minder lekker. Toch eet ik het op, want ik vindt het zonde om het weg te gooien.

Dat is verleden tijd!!

Deze pannenkoekjes zijn heerlijk! Perfect voor het ontbijt, de lunch, het avondeten of gewoon als tussendoortje; oftewel voor alle gelegenheden en ook nog eens heel gemakkelijk te maken.

Voor ong 16-18 pannenkoekjes

1 kg aardappelpuree
2 wortel (ong 200 gr), geraspt
80- 90 gr bloem
4 bosui, fijn gesneden
2 eetl peterselie, fijn gesneden
30 gr edelgistvlokken
Flinke snuf zout
Peper
Evt wat olijfolie om mee te bakken

Voeg alle ingrediёnten samen in een grote kom en meng alles goed door.

Wanneer het mengsel wat te droog is kun je evt wat plantmelk toevoegen en wanneer het juist te nat is, kun je iets extra bloem toevoegen.

Wat naar mijn idee de makkelijkste manier is?
Vorm met je hand een bal van het mengsel en druk wat plat, dit totdat je de gewenste dikte hebt. Herhaal dit totdat het deeg op is.

Verhit op middel hoog vuur een pan (wat olie toevoegen wanneer nodig; ikzelf heb een goede non stick pan, dus gebruik hierbij geen olie) en bak hierin de pannenkoekjes goudbruin.

Deze pannenkoekjes kunnen zowel koud als warm geserveerd worden.

En zoals bij alle recepten, goed proeven en verder op smaak brengen naar eigen inzicht en smaak.

Eet smakelijk!

Als je dit recept hebt geprobeerd, laat dan even hieronder een berichtje achter en/of tag me op je social media (@thepurplelife).

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *