Amandelmelk

Net als het hennepmelk maken (dit recept staat ook op de site!), is amandelmelk maken net zo simpel!

Amandelen zijn rijk aan vitamine E die zorgt voor de bescherming van de cellen, bloedvaten, organen, ogen en weefsel. Bovendien speelt deze vitamine een grote rol bij de stofwisseling in de cellen. Amandelen zijn sowieso gezond voor je! Ze zitten boordevol onverzadigde vetten, eiwitten, mineralen en andere vitamine, die helpen het lichaam gezond en in balans te houden.

Dit recept geef 1 lt amandelmelk

1 lt schoon en koud water
200-250 gr amandelen

Voor dit recept is het handig als je een high speed blender hebt ¹.

Week de amandelen een nacht in water, hierdoor worden ze zacht. Of zoals ik, die meestal te laat bedenkt dat ik iets wil maken; week de amandelen een half uur in heet water. Giet de amandelen af en spoel ze na.

Doe de amandelen samen met 1 lt koud water in de high speed blender en laat 3 tot 5 min draaien. Wanneer je een wat zoete amandelmelk wilt hebben, voeg dan bijv wat dadels of maple syrup toe voordat je de blender aanzet. Hetzelfde geldt voor als je een iets gezouten amandelmelk wilt, voeg dan een snuf zout toe. In dit geval heb ik 2 medjool dadels toegevoegd, want ik woon met 2 zoetekauwen samen.

Houdt een zeef boven een grote kom, leg hierin een kaasdoek (of schone fijne theedoek) en schenk de amandelmelk hierin, laat de melk wat uitlekken.

Pak vervolgens de punten van je kaasdoek en wring al het overtollige melk eruit.

Je kunt de amandelmelk ongeveer 3 tot 5 dagen in de koelkast bewaren.

Gooi de pulp niet weg! Hier kun je van alles mee maken; granola, koekjes of op lage temperatuur in de (droog) oven drogen en er vervolgens amandelmeel van maken.

¹ Heb je geen high speed blender, kun je ook een gewone blender gebruiken, maar laat de blender dan wat langer draaien.

Eet smakelijk!

Als je dit recept hebt geprobeerd, laat dan even hieronder een berichtje achter en/of tag me op je social media (@thepurplelife).

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *