500 gr bloem
Flinke snuf zout
7 gr gist
325 ml (lauw)warm water
3 eetl olijfolie
Optioneel;
Zwarte olijven, in plakjes gesneden
Gedroogde tomaten, in reepjes gesneden
Rode ui, in halve ringen gesneden
Tijm
Doe de bloem in een grote kom en voeg een flinke snuf zout toe.
Meng de gist met (lauw)warm water in een aparte kom en laat een paar min staan.
Voeg vervolgens 1 eetl olijfolie en het gistmengsel toe aan de bloem.
Roer nu alles goed door met een lepel. Als je het niet meer kunt mengen met een lepel dan haal je het mengsel uit de kom en kneed je het 10 min goed door op een met bloem bestoven werkblad.
Dek het deeg af met een natte theedoek en laat 40 min rusten.
Leg een siliconen bakmat op je ovenschaal. Wanneer je geen siliconen bakmat hebt, besmeer je een bakvorm licht met wat olie. Trek het deeg iets uit elkaar en leg het op de bakmat. Ik zorg er altijd voor dat het deeg de vorm heeft van een rechthoek.
Verdeel nu 1 eetl olie over het deeg. Nu ga je met de vingertoppen kuiltjes in het deeg maken.
Als je je focaccia graag wil beleggen, dan is nu het moment op dat te doen. Het beleggen van je focaccia kan met zo goed als alles, alleen heb ik dit keer voor zwarte olijven, gedroogde tomaten, rode ui en tijm gekozen (maar ook basilicum en tomaatjes zijn een fantastische combinatie!).
Dek het deeg af met dezelfde theedoek van net en laat 45 min rusten.
Verwarm je oven voor op 200°C. Bak de focaccia in 20 a 25 min, let er wel op dat je hem na 20 min even goed in de gaten blijft houden.
Zorg ervoor dat je na het uit de oven halen van de focaccia je hem direct besprenkelt met 1 eetl olijfolie. Hierna laat je hem 10 min rusten.
Eet smakelijk
Als je dit recept hebt geprobeerd, laat dan even hieronder een berichtje achter en/of tag me op je social media (@thepurplelife).
De Focaccia is echt Heerlijk. Ik heb de ingrediënten door de helft gedaan om te proberen. Maar het is voor herhaling vatbaar zeker..
Dank voor dit recept.