Havermout-notenrepen

100 ml plantaardige olie
100 ml plantaardige melk
75 gr kokosbloesemsuiker – als je het iets zoeter wilt, maak er dan 100 gr van
2 eetl lijnzaad, in een kommetje doen met 4 eetl water en 5 min laten weken
125 gr havermeel
100 gr havermout, houd een handje apart
2 eetl maple syrup
75 gr noten¹ – in dit geval 40 gr walnoten, grof gehakt en 35 gr zonnebloempitten
2 eetl cacaonibs²
1 eetl hennepzaad²
150 gr dadels³, fijn gehakt
100 gr bloem
2 theel bakpoeder
1 theel kaneel
Een flinke snuf zout, naar smaak

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een ovenschaal met een siliconen bakmat (of met bakpapier).

Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng alles goed door elkaar, het wordt een behoorlijk sticky mengseltje.

Leg het deeg nu op de bakmat en maak er met je handen (of spatel, maar ik gebruik hiervoor gewoon meestal mijn handen) de gewenste vorm van. Zorg ervoor dat je een dikte van ongeveer 1 cm aanhoudt.

Verdeel nu de achterhouden havermout eroverheen en druk alles even lichtjes aan.

Afbakken in 35-40 min. Houdt na 35 min je baksel wel even goed in de gaten.

¹ Pecannoten, amandelen, pompoenpitten etc zijn er ook heerlijk door!
² Als je geen cacaonibs en/of hennepzaad in huis hebt, vlieg dan niet naar de winkel om ze te halen! Deze havermout-notenrepen zijn namelijk zonder de cacaonibs en de hennepzaad nog steeds geweldig!
³ Als je dadels wat droog/hard zijn, week ze dan even in wat lauw water.

Eet smakelijk!

Als je dit recept hebt geprobeerd, laat dan even hieronder een berichtje achter en/of tag me op je social media (@thepurplelife.nl).

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *