Hennepmelk

Dit recept is ontzettend simpel te maken! Daarbij is hennepzaad oa rijk aan eiwitten en omega 3 vetten, dus het is ook nog eens super gezond voor je.

900 ml water
80 gr hennepzaad

Voor dit recept is het handig als je een high speed blender hebt ¹.

Doe het water in een high speed blender en voeg het hennepzaad toe. Laat je blender draaien totdat je een mooie structuur krijgt, dit kan ongeveer 5 min duren.

Mocht je de smaak nu nog wat flauw vinden, dan kun je bijvoorbeeld nog wat dadels toevoegen, maar ook kaneel of cacaopoeder erin is heerlijk! Mocht je op dit stadium wat ingrediënten toevoegen, vergeet dan niet de blender nog eventjes te laten draaien!

Giet de hennepmelk in een fles en waar maximaal 4 dagen in de koelkast.

¹ Heb je geen high speed blender, dan kun je ook een gewone blender gebruiken, maar laat de blender dan wat langer draaien.

Eet smakelijk!

Als je dit recept hebt geprobeerd, laat dan even hieronder een berichtje achter en/of tag me op je social media (@thepurplelife).

Aanbevolen artikelen

2 Reacties

  1. Vandaag dit recept gevolgd en 100mg amylase toegevoegd. Mooie witte kleur (denk geitenmelk) en mooi, stevig schuim. Smaak is eerst nootachtig en daarna een beetje grassig (denk macha). Erg lekker! Na verwarmen in een glas gedaan en een shot espresso door het schuim gegoten. De oplossing schiftte iets. Te heet gemaakt denk ik. Ondanks dat genoten van een kop koffie! Dank voor dit recept!

    1. Dank je wel voor je reactie! Ik ga het ook eens met de amylase proberen, ben benieuwd naar het verschil!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *