Pan brood

Voor  1 groot brood

1 kg tarwebloem (ik doe altijd een combinatie tussen bloem en meel)
14 gr gist
700 ml lauw water
3 theel zout

Evt 2 eetl rietsuiker
Evt zaden

Meng met gist met het lauw warm water en zet even een paar min weg.

Meng vervolgens alle ingredienten in de mengkom van je keukenmachine laat alles even goed mengen (3 tot 5 min). Mocht je geen keukenmachine hebben, met hand mengen kan natuurlijk ook gewoon!

Dek af met een vochtige theedoek en laat 4 tot 6 uur rijzen.

Bestrooi werkblad met bloem, haal deeg uit de kom; druk het deeg plat tot een rechthoek en vouw de zijkanten naar het midden. Vorm vervolgens tot een bol.

Leg het deeg op een vel bakpapier en doe dit (bakpapier + deeg) in een kom en dek weer af met de theedoek. Zet een uur weg.

Na 30 min;

Zet een gietijzeren pan, met deksel, in de oven en verwarm je oven 30 min op 245 graden.

Na 30 min;

Haal de pan uit de oven, haal de deksel eraf en doe het deeg + bakpapier in de pan. Doe de deksel weer op de pan en zet in de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 220 graden en bak voor 45 min. Haal na 45 min de deksel van de pan en bak nog een voor 10 min.

Haal de pan uit de oven en laat het brood erin afkoelen.

Eet smakelijk!

Als je dit recept hebt geprobeerd, laat dan even hieronder een berichtje achter en/of tag me op je social media (@thepurplelife).

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *