Dit recept is super simpel om te maken en is ontzettend lekker!
Ikzelf verdubbel dit recept altijd zodat er behoorlijk wat restjes in de koelkast overblijven voor de lunch.
Het recept is voor 6 personen
75 ml olijfolie
4 a 5 eetl citroensap
1 grote teen knoflook, zeer fijn gesneden
200 gr ongekookte quinoa
1 rode ui, fijn gesneden
2 stengels bleekselderij, fijn gesneden
300 gr cherry tomaten, in 4 gesneden
10 gr dille, fijn gesneden
10 gr peterselie, fijn gesneden
16 gr pompoenpitten
1 blik kikkererwten, uitlekgewicht 480 gr
Flinke snuf zout en peper
Voeg de olijfolie, de citroensap, de knoflook en een flinke snuf zout en peper toe aan een kom en meng net zolang door totdat je een mooie egale dressing krijgt.
Kook quinoa volgens instructies op verpakking en laat volledig afkoelen.
Voeg nu de rest van de ingrediёnten (behalve de dressing) toe aan een grote kom en meng alles goed door. Voeg vervolgens zoveel dressing toe als jezelf wilt (ikzelf doe alle dressing erin) en meng nogmaals goed door.
En zoals bij alle recepten, goed proeven en verder op smaak brengen naar eigen inzicht en smaak.
Eet smakelijk!
Als je dit recept hebt geprobeerd, laat dan even hieronder een berichtje achter en/of tag me op je social media (@thepurplelife).