Scrambeld tofu

1 blok tofu¹
1 grote ui, fijn gesneden
3 tenen knoflook, fijn gesneden
1 theel kerriepoeder
½ thee kurkuma
½ theel paprikapoeder
Flinke snuf zout en peper
3 eetl edelgistvlokken

Scheutje water of plantaardige melk

Verkruimel de tofu in een kom of bak.

Zet een non-stick pan op het vuur, wanneer de pan heet is voeg je de uien toe en roerbak je deze 3 tot 5 min.

Wanneer de uien zacht zijn voeg je de knoflook, tofu, kerriepoeder, kurkuma, paprikapoeder, zeezout en peper toe. Roer alles goed door en bak dit voor ongeveer 5 a 10 min (regelmatig even roeren).

Voeg als laatste de edelgistvlokken en een scheutje water (of plant melk) toe en roerbak dit nog even 2 a 3 min mee. Het scheutje water (of melk) zorgt in combinatie met de edelgistvlokken voor een heerlijke romige scrambeld tofu.

¹ Vocht eruit drukken met bijv een keukendoek

Eet smakelijk!

Als je dit recept hebt geprobeerd, laat dan even hieronder een berichtje achter en/of tag me op je social media (@thepurplelife).

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *