1 blok tofu¹
1 grote ui, fijn gesneden
3 tenen knoflook, fijn gesneden
1 theel kerriepoeder
½ thee kurkuma
½ theel paprikapoeder
Flinke snuf zout en peper
3 eetl edelgistvlokken
Scheutje water of plantaardige melk
Verkruimel de tofu in een kom of bak.
Zet een non-stick pan op het vuur, wanneer de pan heet is voeg je de uien toe en roerbak je deze 3 tot 5 min.
Wanneer de uien zacht zijn voeg je de knoflook, tofu, kerriepoeder, kurkuma, paprikapoeder, zeezout en peper toe. Roer alles goed door en bak dit voor ongeveer 5 a 10 min (regelmatig even roeren).
Voeg als laatste de edelgistvlokken en een scheutje water (of plant melk) toe en roerbak dit nog even 2 a 3 min mee. Het scheutje water (of melk) zorgt in combinatie met de edelgistvlokken voor een heerlijke romige scrambeld tofu.
¹ Vocht eruit drukken met bijv een keukendoek
Eet smakelijk!
Als je dit recept hebt geprobeerd, laat dan even hieronder een berichtje achter en/of tag me op je social media (@thepurplelife).