Mijn naam is Yvonne de Blécourt, ik ben 39 jaar en getrouwd met Louis (die ik altijd Lo noem). Samen hebben we een 6 jarig zoon genaamd Daniёl en een grote lieve hond die Bob heet. Wij wonen in een klein dorpje in de Betuwe. Vanaf mijn 18e ben ik werkzaam in de zorg geweest, als verpleegkundige, ambulancechauffeur, de laatste jaren als verpleegkundig meldkamercentralist en nu fulltime aan het werk als healthy living coach.

Jarenlang heb ik darmklachten gehad; pijn, een opgeblazen buik, darmen die dagenlang niets deden of diezelfde darmen die overuren aan het maken waren waardoor ik zo goed als niet van de wc af kwam en dat zijn nog maar een aantal van de klachten die me nu te binnen schieten.

Mij werd destijds door artsen verteld dat ik het prikkelbaar darmsyndroom heb (ja, ik heb inderdaad al die gezellige onderzoeken gehad) en de eindconclusie van de artsen was, dat ik maar met de klachten moest leren leven. Medicatie van de artsen en het gezonde dieet dat ik volgens diezelfde artsen al had hielpen allemaal niet. Daarom ben ik zelf verder gaan zoeken, want “ermee leren leven” was naar mijn idee geen optie. Via omwegen kwam ik erachter dat ik overgevoelig ben voor koemelk en geraffineerde suikers. Ik heb toen besloten deze dingen uit mijn voedingspatroon te verwijderen en veel klachten bleken vrij snel te verdwijnen. Hierdoor was mijn interesse voor voeding direct gewekt.

Meer en meer verdiepte ik mij in gezonde voeding en merkte ik dat ik mij steeds fijner begon te voelen en tegelijkertijd voelde/wist ik ook dat ik nog iets miste. Hoe meer ik onderzoek deed naar dat missend stuk, hoe meer ik erachter kwam dat het een “manier van leven” is dat ik zocht. Ik moest die gezonde levensstijl hebben, maar wat viel daar toch onder?!

Gezond leven is niet alleen gezonde voeding. Het is gezonde voeding, beweging, mindset, huishouden, financiën, gezin, mealplanning, mealpreppen, vrijetijdsbesteding en nog veel meer. Gezond leven is oprecht alles, het is een levensstijl. In ons geval is dit daarbij gericht op een plantaardige levensstijl, dit voor onze gezondheid, voor het welzijn van het dier en onze prachtige planeet.

Als healthy living coach wil ik je helpen bij het vinden van deze geweldige levensstijl en biedt ik je dan ook persoonlijke begeleiding volledig op maat gemaakt.

Ik ga je helpen bij het vinden van jouw “gezonde leven” en je laten ervaren hoeveel geluk, balans en rust je kunt krijgen wanneer je die gezonde levensstijl hebt gevonden.