Groene sap met spinazie en komkommer

Het drinken van groente/fruitsap is een super makkelijke en snelle manier om in korte tijd heel erg veel vitamines en mineralen binnen te krijgen.

Ja, je bent misschien dan wel een slowjuicer of sapcentrifuge nodig (alhoewel je waarschijnlijk ook wel sap met je blender kunt maken. Maar dan zul je hem denk ik wat vaker moeten zeven, voor dezelfde textuur; heb ikzelf nog nooit geprobeerd!), maar dan heb je ook wel heel makkelijk een super voedzaam ontbijtje.

Sap als ontbijt? Ja, waarom niet! Als je maar wel voldoende sap maakt en niet een klein glaasje drinkt. Probeer het maar eens uit en oordeel zelf!

Dit recept zou ongeveer 2 lt groene sap moeten maken! Ja je leest het goed! Wij drinken per persoon ongeveer 1 lt van deze groene sap (van al onze sapjes trouwens!).

Dit recept is voor 2 personen.

1 hele stronk bleekselderij
1 komkommer
1 courgette
1 citroen
Een flink stuk gember
Een stukje kurkuma
Een paar flinke handen spinazie (ong 200 gr)
6-8 appels

Was alle groenten goed en snijd ze dusdanig klein dat ze in je slowjuicer/sapcentrifuge passen.

Verwerk nu alle groenten tot een heerlijk groen sapje.

Ikzelf zeef mijn sap graag alsnog nog even, zodat je een wat fijnere structuur krijgt.

Mocht je net beginnen met het maken van groentesap, dan kun je altijd wat extra appel toevoegen!

Eet smakelijk!

Als je dit recept hebt geprobeerd, laat dan even hieronder een berichtje achter en/of tag me op je social media (@thepurplelife).

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *