Doperwten-broccoli soep

Deze soep heb ik nu al meerdere keren gemaakt en is echt overheerlijk! Gezond door de vele groente die erin zit en lekker romig door de kokosmelk. En als bonus is dit recept ook nog eens snel te maken, makkelijk te maken en kost het weinig!

Voor 4 personen

1 eetl olie
1 grote ui
2 a 3 tenen knoflook
2 eetl verse gember
250 gr doperwten, uit de vriezer
250 gr broccoli, vers of uit vriezer
500 ml groentebouillon
1 blik kokosmelk
20 blaadjes munt
200 gr groene linzen
Rasp van ½ citroen
75 gr pompoenpitten
Een snuf chilivlokken
Zeezout/peper

Begin met het maken van de toppings!

Verwarm de oven voor op 150 graden. Verdeel de pompoenpitten over een bakplaat en zet voor 20 min in de oven (Wel goed in de gaten houden!).

Kook de linzen volgens aanwijzingen op de verpakking en laat volledig afkoelen. Als je groene linzen in blik hebt gekocht, kun je deze stap over slaan. Zorg er wel voor dat je in beide gevallen de linzen voor gebruik even goed afspoelt! Doe de linzen in een schaaltje, roer 1 eetl olie, de geraspte citroenschil, zeezout en peper erdoor en zet weg.

Snijd de ui, knoflook, gember en broccoli in grove stukken.

Doe een klein scheutje water in een pan en fruit de ui, knoflook en gember voor ongeveer 10 min (wanneer nodig zo nu en dan een heel klein beetje water aan de pan toevoegen). Voeg de doperwten en broccoli toe en bak voor ong 5 min mee.

Voeg de groentebouillon toe en breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook, zet het vuur wat lager en kook voor 10-15 min. Let erop dat je de soep af en toe even roert, zodat deze niet aanbrand.

Haal de pan van het vuur en voeg de kokosmelk en munt toe. Pureer de soep nu helemaal glad met een staafmixer of sterke blender. Breng verder op smaak met evt nog wat extra zout en/of peper.

Doe de soep in een kom en maak af met de linzen en pompoenpitten. Heb je geen zin en/of tijd om de toppings te maken; de soep is ook heerlijk zonder de citroen-linzen en pompoenpitten!

Eet smakelijk!

Als je dit recept hebt geprobeerd, laat dan even hieronder een berichtje achter en/of tag me op je social media (@thepurplelife).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *