Groentebouillon van restjes

Ik moet je eerlijk zeggen, het is amper een recept te noemen. Ik kan je dus ook geen exacte hoeveelheden geven! Ik zal je gewoon vertellen wat ik altijd doe.

Ik bewaar altijd m’n groenterestjes¹, deze bewaar ik in een glazenschaal in de koelkast of in de diepvries (als er geen ruimte in de koelkast is, wat nogal eens gebeurd haha).

Zo maak je de bouillon;

Wanneer de schaal aardig gevuld is (meestal na een 3 tot 5 dagen), pak je een grote pan en stop je alle groenterestjes daarin.

Let op dat je bij het vullen met water ervoor zorgt dat de groenterestjes onder water staan! Breng dit aan de kook, wanneer het kookt, zet je het vuur laag en laat je dit ongeveer 4 uur koken.

Na 4 uur zet je het vuur uit en giet je de “restjes-soep” door een zeef; de bouillon natuurlijk opvangen!

Hierna is het aan jou hoe je het bewaart. Ikzelf vul altijd grote mason jars², 1tje zet ik in de koelkast, zodat ik die de dagen erna direct kan gebruiken en de rest zet ik de diepvries³, zodat ik altijd wat heb klaar staan.

¹ Denk aan; uien, knoflook, bleekselderij, wortel, kruiden, paprika, courgette, champignons etc.
² Let erop dat je de glazen potten maar ¾ vult, dit zodat de bouillon in de vriezer ruimte heeft om uit te zetten.
³ Zorg ervoor dat de bouillon volledig is afgekoeld voordat je ze in de diepvries zet.

Eet smakelijk!

Als je dit recept hebt geprobeerd, laat dan even hieronder een berichtje achter en/of tag me op je social media (@thepurplelife).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *